AIRBAG BESKYTTER OP TIL 8 GANGE BEDRE

Hjernerystelse er en af de hyppigste årsager til hjerneskade. I 2016 gennemførtes tests, som viste, at Hövdings unikke design – en airbag som i tilfælde af ulykke ekspanderer og bliver både tykkere og blødere end en traditionel hjelm – mindsker risikoen for hjerneskade op til otte gange, samtidigt med at risikoen for kraniebrud forsvinder næsten helt.

Airbagsystem

Airbaggen er udformet som en krave og fremstillet i slidstærkt nylon, som tåler at skrabe imod asfalt. Hövding beskytter næsten hele hovedet og lader samtid synsfeltet frit. Den oppustede airbag dækker et område, der er betydeligt større end på traditionelle cykelhjelme og tilpasset efter eksisterende ulykkesstatistikker.

Tests viser, at beskyttelsen er bedst der, hvor der er mest brug for den.

Airbaggen fikserer nakken og skaber en meget blød og skånsom stødabsorberingsevne. Trykket holdes konstant i flere sekunder og klarer derfor flere slag mod hovedet ved samme ulykke. Derefter begynder airbaggen langsomt at tømmes for gas.

Gasgeneratoren, som fylder airbaggen med gas i Hövding, er en såkaldt koldgasgenerator med heliumgas. Den er anbragt i en beholder i kraven på cyklistens ryg.

Følere og algoritme

SÅDAN SKELNER HÖVDING MELLEM NORMAL CYKLING OG ULYKKE

Der er foretaget tusindvis af tests med stuntpersoner såvel som crash-dukker for at indsamle cyklisters bevægelsesmønster ved en ulykke. En tilsvarende stor mængde bevægelser under normal cykling er indsamlet ved hjælp af testcyklister, som har anvendt Hövding i deres hverdag. På grundlag heraf har vi udviklet en algoritme, som kan adskille normal cykling fra ulykke.

Når Hövding er aktiveret, registreres cyklistens bevægelser 200 gange i sekundet. Ved en ulykke reagerer Hövding på det unormale bevægelsesmønster, og airbaggen pustes op.

Oplad batteriet

Hövdings batteri lades let i en USB-lader med det medfølgende kabel.

Et fuldt ladet batteri holder i cirka 15 timer ved aktiv cykling.

Lysdioder foran på kraven indikerer batteriniveauet, og lavt batteriniveau signaleres med både lys- og lydsignal.

Krave og skal

For at beskytte den indbyggede airbag på bedst mulige måde er kraven fremstillet i slidstærkt stof, der tåler vand. Selve kraven kan ikke vaskes, men beskyttes mod slitage, sved og smuds af den omsluttende skal i stof. Pletter på kraven kan forsigtigt gnides væk med en fugtig klud.

Kraven er ergonomisk udformet med jævn vægtfordeling over skuldrene. Den er noget tungere bagpå end foran for at vægten skal hvile mod ryggen, når du sidder på cyklen.

Den omsluttende skal giver dig mulighed for at ændre din Hövdings udseende. Skallen er let at tage af og vaske eller udskifte med en, som matcher dit humør eller din personlighed. Du kan finde forskellige skaller i vores shop.

CE-mærkning

Hövdings airbag til cyklister er CE-mærket efter at have gennemgået en omfattende proces for godkendelse af Sveriges Tekniske Forskningsinstitut*.

CE-mærkning er et krav for at en cykelhjelm kan sælges i Europa og bekræfter, at hjelmen opfylder de krav, der stilles i EU-direktivet for personligt beskyttelsesudstyr. Fælles for alle hjelmtyper er, at de skal yde en beskyttelse for hovedet i form af støddæmpning og kraftfordeling ved ulykker. Fuldgod beskyttelse i tilfælde af ulykke og god funktion ved normal anvendelse er grundforudsætningerne for CE-mærkning.

Hjelmen skal i øvrig være konstrueret, så der ikke opstår unødig risiko, der må for eksempel ikke findes skarpe kanter og lignende, som kan forårsage skade på brugeren. Miljøholdbarhed for hjelme handler om, at de skal modstå væde og fungere i kulde og varme samt efter påvirkning af solens ultraviolette stråler.
* Nuværende RISE, Research Institutes of Sweden

/* */