HÖVDINGS HISTORIE

Idéen til en ny typ cykelhjelm opstod i 2005, da en lov gjorde det obligatorisk med cykelhjelm for børn under 15 år i Sverige. I forbindelse med dette blev der debatteret, om hvorvidt hjelmtvang også burde indføres for voksne cyklister. To studerende på industrielt design, Anna Haupt og Terese Alstin, bestemte sig for at undersøge, om det var muligt at designe en cykelhjelm, som mennesker havde lyst til at anvende – med eller uden hjelmtvang. I forbindelse med deres eksamensarbejde fremstillede de konceptet airbagcykelhjelm.

Airbagcykelhjelmen fik allerede fra starten meget opmærksomhed for sit innovative design. I 2006 vandt Hövding konkurrencen Venture Cup, hvor unge entreprenører får hjælp til at udvikle deres idé til en holdbar forretningsplan, og samme år stiftedes Hövding Sverige AB. Det tog syv år at føre Hövding fra koncept til godkendt og certificeret produkt. I dag er Hövding solgt i mere end 150.000 eksemplarer.

 

Arbejdet med at fremstille en hjelm, som alle ville anvende, havde en uventet, men velkommen bivirkning: Hövdings unikke airbagsystem viste sig at tilbyde cyklisterne en overlegen beskyttelse imod hovedskader. Ifølge tests gennemført ved det velrenommerede Stanford University beskytter Hövding op til otte gange bedre end en traditionel cykelhjelm.

Cyklister er hverdagshelte, som vi hos Hövding ser det som vores opgave at pleje og beskytte. Vi er stolte over, at Hövding har været med og beskyttet over 2600 cyklister ved ulykker. For vi tror, at verden bliver et bedre sted, hvis flere mennesker cykler – for bymiljøet, for sundheden og for klimaet.

 

Det meste, vi har skabt, er noget, som andre har sagt var umuligt: Det er umuligt at fremstille en airbag på den måde. Det er umuligt at forstå bevægelsesmønstret hos en cyklist og opdage ulykker. Det er umuligt at få en cykelhjelm med airbag godkendt og certificeret. Ved konsekvent at gøre det umulige har vi oparbejdet en unik ekspertise inden for airbaghjelmteknologi, hvilket har resulteret i en mængde globale patenter.

Hövding er igennem årene vokset fra to personer med en god idé, til et børsnoteret selskab, som kan håndtere alt fra udvikling og tilvirkning af et produkt til markedsføring og salg. I dag beskæftiger Hövding cirka 30 medarbejdere, som alle tænder på at høre ordet ”umuligt”. Hövdings airbaghjelm til cyklister findes på 16 markeder i Europa samt i Japan. Hovedkontoret ligger i en gammel chokoladefabrik i Malmö – verdens sjettebedste cykelby.

Ønsker du at arbejde hos os?

Hvor hyggeligt!

Lige nu har vi ingen ledige job, men du kan altid sende en uopfordret ansøgning til

jobs@hovding.com

 

 

/* */