Hövding 3. Næste generation inden for svensk sikkerhedsteknologi.

Hövding 3

Hövding 3. Næste generation inden for svensk sikkerhedsteknologi.

Hövding 2.0

Søgeresultat for:

Vi kunne ikke finde noget, som matcher din søgning.

FOR HVEM

Hvilke hovedstørrelser og halsmål fungerer til Hövding 3?

Hövding 3 är godkendt til hovedstørrelser (omkreds) på 52–59 cm (20,5–23,2”) og til halsmål 34-45 cm (13.4-17,7”) i omkreds. Hövding er godkendt til cyklister fra 15 år og opefter.

Kan børn anvende Hövding?

Nej. Hövding er godkendt for cyklister fra 15 år og op.

Vi havde gerne set, at Hövding også fungerede til børn. Eftersom Hövding er udviklet sammen med voksne stuntpersoner, er den baseret på data fra voksne personers bevægelsesmønstre.

Hvilke hovedstørrelser fungerer Hövding til?

Alle kravestørrelser (S, M, L) er tilpasset til hoveder, som er 52–59 cm i omkreds. Mål vandret rundt om hovedet fra midten af panden, hvor hovedet er bredest.

Hövding 2.0 er tilpasset og testet til hovedstørrelser 52-59 cm i omkreds. Et større hoved indebærer også et tungere hoved, hvilket Hövding hverken er testet eller godkendt til. Dette er derfor et hovedmål, man bør holde sig indenfor.

Hvordan vælger jeg den rette størrelse Hövding?

Halsmål: Hövding findes i tre kravestørrelser: Small (S), Medium (M) og Large (L). Din Hövding skal sidde nærmest halsen. Vi anbefaler, at din Hövding sidder så tæt som muligt, men stadig er bekvem.

 

Small anbefales til halsmål mindre end 36 cm.
Medium anbefales til halsmål på 34–42 cm.
Large anbefales til halsmål på 38–45 cm.

Hovedmål: Alle kravestørrelser (S, M, L) til hoveder, som er 52–59 cm i omkreds. Mål vandret rundt om hovedet fra midten af panden, hvor hovedet er bredest.

Bemærk! Hövding 2.0 er tilpasset og testet til halsmål på op til 45 cm og hovedstørrelse 52-59 cm i omkreds. Dette er mål, som man bør holde sig indenfor. Har du en tykkere jakke, bør denne placeres uden på din Hövding. Husk på, at splitsømmene skal holdes frie, så airbaggen kan udløses ved en eventuel ulykke.

CYKLE MED HÖVDING

Hvilke er lyde og lyssignalerne for Hövding 3?

Behøver jeg at hente appen for at kunne benytte Hövding 3?

Nej, Hövding 3 kan anvendes uden appen, men for at få den bedste brugeroplevelse og mulige opdateringer i fremtiden, anbefaler vi dig at bruge appen og registrere din Hövding.

Hvordan justerer jeg pasformen på Hövding 3?

Juster pasformen med justeringshjulet (BOA) ved at dreje det med uret, indtil Hövding sidder stramt omkring din hals ved brug. Få en større størrelse ved at trække justeringshjulet ud og strække Hövding til den ønskede størrelse. Fastlås derefter justeringshjulet ved at trykke det ind igen. Placer Hövding rundt om din hals med bagkappen ned mod din ryg (mellem dine skulderblade) og lynlåsen centreret foran.

Hvordan monterer jeg et cover på Hövding 3?

Monter det medfølgende basiscover eller et sæsoncover (sælges separat), inden Hövding tages i brug første gang. Hövding skal altid bruges med enten et basiscover eller sæsoncover.

 1. Læg først kraven helt udfoldet.
 2. Fastgør basiscoverets længste lynlås på kravens indvendige lynlås.
 3. Juster derefter kraven til den ønskede størrelse ved hjælp af justeringshjulet (Boa).
 4. Træk derefter basiscoveret over bagkappen, og fastgør den anden lynlås på kravens yderside.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at anvende modificerede covere, eller covere, man selv har konstrueret. Hövdings covere er testet, så de fungerer korrekt i tilfælde af en ulykke.

 

Kan Hövding-airbaggen udløses uden at jeg er med i en ulykke?

I sjældne tilfælde kan Hövding pustes op i situationer, der ikke kan betragtes som ulykker. Produktet er konstrueret med en sikkerhedsmargin, så der er større sandsynlighed for, at Hövding reagerer, end at den ikke gør det (det er bedre, at Hövding registrerer en ulykke for meget, end en for lidt). Så snart Hövding er aktiveret, sammenligner den cyklistens bevægelsesmønster med det indprogrammerede bevægelsesmønster 200 gang pr. sekund. Der er blevet gennemført tusindvis af test for at fastlægge, hvad der udgør et normalt bevægelsesmønster i forbindelse med cykling. Hövding kan tolke bevægelser, der adskiller sig fra dette mønster, som en nært forestående ulykke, og i en sådan situation pustes den op for at beskytte cyklisten.

Hvordan aktiverer og deaktiverer jeg Hövding 3?

 • Sæt dig op på cyklen.
 • Læg aktiveringsskyderen over den lukkede lynlås og tryk aktiveringshannen på plads i aktiveringshunnen for at aktivere Hövding. Der høres et lydsignal samt front-LED lyser (kortvarigt rødt under selvtest, derefter et fast rødt, som skifter til et blinkende grønt lys) for at fortælle, at Hövding nu er aktiveret.
 • Begynd at cykle.
 • Når du er færdig med at cykle: Åbn først aktiveringsskyderen (ved at trække aktiveringshannen ud af aktiveringshunnen) for at aktivere Hövding. Et lydsignal signalerer, at Hövding er deaktiveret og front-LED’en holder op med at lyse.
 • Nu kan du stå af cyklen.

 

Hvordan skal Hövding sidde?

Din Hövding placeres rundt om din hals med lynlåsen på forsiden af halsen og den trekantede hæl hvilende mellem dine skulderblade.

Kan jeg anvende Hövding, når jeg kører på knallert, i bil, står på ski, skateboard, rulleskøjter etc.?

Nej. Hövding er alene beregnet til cykling. (Med cykling menes bycykling og landevejscykling, men ikke ekstremcykling såsom BMX-, terræn-, bjerg- og trickcykling.)

Hvor fri er jeg i bevægelsesmønstret med Hövding uden at airbaggen udløses?

Du kan bevæge dig præcis som du plejer, når du cykler.

Aktiver kun Hövding, når du har den på dig og i direkte forbindelse med din cykeltur. Hövding er til for at beskytte dig under cykling og skal derfor være deaktiveret, når du ikke cykler. Når Hövding er deaktiveret, kan airbaggen ikke udløses. Se også Sådan fungerer Hövding.

Kan jeg anvende Hövding til en hvilken som helst cykel?

Hövding er beregnet til cykler af standardmodeller. Hövding 2.0 er også tilpasset til minicykler og foldbare cykler. Hövding er ikke beregnet til specialcykler såsom ethjulede, tandemcykler, BMX-cykler, liggecykler, ladcykler m.m.

Hövding er alene beregnet til cykling og for eksempel ikke til knallertkørsel, ski-, rulleskøjte- eller skateboardløb. Med cykling menes by- og landevejscykling, men ikke ekstremcykling såsom BMX-, terræn-, bjerg- og trickcykling.

Hvordan ved jeg, om Hövding er aktiveret?

Et lydsignal og lysdioder, som begynder at lyse foran på kraven, fortæller, at Hövding er aktiveret. Når du deaktiverer Hövding, signaleres dette med et andet lydsignal samt ved at lysdioderne holder op med at lyse.

Hvordan aktiverer og deaktiverer jeg Hövding?

Lynlåsens skyder er forsynet med en knap, som aktiverer Hövding. Når du har lynet lynlåsen helt op, knapper du aktiveringsknappen fast i højre side af kraven. Nu er din Hövding aktiveret. Tilsvarende deaktiveres Hövding, når du knapper knappen op. Når Hövding ikke er aktiveret, kan airbaggen ikke udløses.

Aktiver kun Hövding når du har den på dig og i direkte forbindelse med din cykeltur. Hövding er til for at beskytte dig under cykling og skal derfor være deaktiveret, når du ikke cykler. Se også Sådan fungerer Hövding.

FRISURER, HOVEDBEKLÆDNINGER, HALSTØRKLÆDER ETC.

Kan jeg have trøje eller jakke med hætte sammen med Hövding 3?

Ja. Du kan enten have hætten slået ned og liggende under Hövding eller, hvis den er tyndere, slået op inden for Hövding. Du må ikke have hætten liggende oven på Hövding eller slået op over hovedet uden på Hövding. I tilfælde af oppustning splittes sømmen i kragens overkant og forkant af trykket fra airbaggen, så airbaggen kan foldes ud omkring hovedet. Det er derfor vigtigt, at du holder frit oven for splitsømmene.

Ja. Du kan enten have hætten slået ned og liggende under Hövding eller, hvis den er tyndere, slået op inden for Hövding. Du må ikke have hætten liggende oven på Hövding eller slået op over hovedet uden på Hövding. I tilfælde af oppustning splittes sømmen i kragens overkant og forkant af trykket fra airbaggen, så airbaggen kan foldes ud omkring hovedet. Det er derfor vigtigt, at du holder frit oven for splitsømmene.

Kan jeg bære halstørklæde eller sjal sammen med Hövding 3?

Ja, det kan du. Det er dog vigtigt, at du holder frit oven for splitsømmene og ikke dækker over dem. I tilfælde af oppustning, splittes sømmen i kravens overkant og forkant af trykket fra airbaggen, så hætten kan vikles ud omkring hovedet.

Kan jeg have øreringe sammen med Hövding?

Små øreringe, såsom perler eller lignende, er intet problem. Har du derimod store øreringe, anbefaler vi, at du tager dem af under cykelturen, da der er risiko for, at de flyver af, hvis airbaggen udløses. Store ringe, hvor enderne sidder fast i hinanden, anbefaler vi også, at du tager af under cykling, da det kan gøre ondt, hvis de bliver ramt af airbaggen.

Kan jeg bære halstørklæde eller sjal sammen med Hövding?

Ja, det kan du. Det er dog vigtigt, at du holder frit oven for splitsømmene og ikke dækker over dem. I tilfælde af oppustning, splittes sømmen i kravens overkant og forkant af trykket fra airbaggen, så hætten kan vikles ud omkring hovedet.spricksömmar

Kan jeg have trøje eller jakke med hætte sammen med Hövding?

Ja. Du kan enten have hætten slået ned og liggende under Hövding eller, hvis den er tyndere, slået op inden for Hövding. Du må ikke have hætten liggende oven på Hövding eller slået op over hovedet uden på Hövding. I tilfælde af oppustning splittes sømmen i kragens overkant og forkant af trykket fra airbaggen, så airbaggen kan foldes ud omkring hovedet. Det er derfor vigtigt, at du holder frit oven for splitsømmene.

spricksömmar

Kan jeg have høretelefoner eller headset på sammen med Hövding?

Små in-ear-høretelefoner kan bruges sammen med Hövding. Af sikkerhedsmæssige årsager anbefales det dog ikke, at man cykler med høretelefoner, da der er risiko for, at man ikke hører signaler fra trafikken eller signaler, der afgives af Hövding.

Kan jeg have en almindelig cykelhjelm eller anden hovedbeskyttelse på sammen med Hövding?

Nej.

Kan jeg have turban på sammen med Hövding?

Det afhænger af, hvor stor den er. En stor turban kan være i vejen og eventuelt vanskeliggøre oppustning omkring dit hoved. Med at vanskeliggøre menes, at det kan tage længere tid for airbaggen at placere sig omkring hovedet, eller at airbaggen ikke når hele vejen frem over panden.

Er du i tvivl, må du gerne sende et foto til os på info@hovding.com, så hjælper vi dig!

Kan jeg bære slør sammen med Hövding?

Ja. Sløret skal altid placeres inden for kraven. Du må ikke have sløret liggende oven på kraven eller slået op uden på Hövding, så det dækker både Hövding og hovedet. I tilfælde af oppustning sprækker sømmen i kravens overkant af trykket fra airbaggen, så hætten kan vikles ud omkring hovedet. Det er derfor vigtigt, at du altid holder frit oven for splitsømmen.

Kan jeg bære hat, kasket eller hue sammen med Hövding?

Langt de fleste hovedbeklædninger fungerer ganske fint sammen med Hövding. Hvad der kan give problemer, er meget fyldige og tunge hovedbeklædninger, som kan besværliggøre oppustning af airbaggen omkring dit hoved. Med at besværliggøre menes, at det kan tage længere tid for airbaggen at placere sig rigtigt omkring hovedet, eller at airbaggen ikke når hele vejen frem over panden.

Følgende hovedbeklædninger er intet problem: Kasket, hat med eller uden skygge, hue med eller uden blød kvast og slør (anbring altid sløret inden for Hövding).

Er du i tvivl om en bestemt hovedbeklædning, er du velkommen til at sende et foto til os på info@hovding.com, så hjælper vi dig!

ig!

Kan jeg have en hvilken som helst frisure sammen med Hövding?

Langt de fleste frisurer fungerer sammen med Hövding. Følgende frisurer er fx intet problem: kortklippet hår, langt udslået hår, page, hestehale, fletninger og mindre opsætninger såsom svineryg eller en lille hårknude.

De frisurer, som kan udgøre et problem, meget store, stive eller tunge. Disse kan være i vejen og eventuelt vanskeliggøre oppustning af airbaggen omkring dit hoved. Med at vanskeliggøre menes, at det kan tage længere tid for airbaggen at placere sig korrekt rundt om hovedet, eller at airbaggen ikke når hele vejen frem over panden.

Følgende frisurer kan indebære problemer: en meget stiv hanekam (er den blød, bør den ikke være noget problem), en meget stor afrofrisure og dreadlocks, som ikke får plads inden for kraven, når de er slået op.

Ved dreadlocks: Mål med målebånd omkring hals og dreads. Hvis hals inklusive dreads har en omkreds på mindre end 45 cm, kan man godt anvende Hövding. Du skal altid beholde dine dreads inden for kraven under din cykeltur. Udslåede dreads, som der ikke er plads til inden for din Hövding, er for tunge til at airbaggen kan være i stand til at skubbe under dem og placere sig korrekt omkring hovedet. Og en stor, opsat dreadknude på hovedet optager den plads, som dit hoved burde have haft i den oppustede airbag – du beskytter så din dreadknude i stedet for dit hoved. Hvis omkredsen er større end 45 cm, kan du desværre ikke anvende Hövding.

Er du i tvivl om en bestemt frisure, er du velkommen til at sende os et foto på info@hovding.com, så hjælper vi dig!

Jeg har briller. Kan jeg anvende Hövding?

Ja.

KRAVE OG SKAL

Hvordan justerer jeg pasformen på Hövding 3?

Juster pasformen med justeringshjulet (BOA) ved at dreje det med uret, indtil Hövding sidder stramt omkring din hals ved brug. Få en større størrelse ved at trække justeringshjulet ud og strække Hövding til den ønskede størrelse. Fastlås derefter justeringshjulet ved at trykke det ind igen. Placer Hövding rundt om din hals med bagkappen ned mod din ryg (mellem dine skulderblade) og lynlåsen centreret foran.

Hvordan monterer jeg et cover på Hövding 3?

Monter det medfølgende basiscover eller et sæsoncover (sælges separat), inden Hövding tages i brug første gang. Hövding skal altid bruges med enten et basiscover eller sæsoncover.

 1. Læg først kraven helt udfoldet.
 2. Fastgør basiscoverets længste lynlås på kravens indvendige lynlås.
 3. Juster derefter kraven til den ønskede størrelse ved hjælp af justeringshjulet (Boa).
 4. Træk derefter basiscoveret over bagkappen, og fastgør den anden lynlås på kravens yderside.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at anvende modificerede covere, eller covere, man selv har konstrueret. Hövdings covere er testet, så de fungerer korrekt i tilfælde af en ulykke.

 

Hvor bøjelig er Hövding 3?

Hövding kan foldes sammen og pakkes ned i en (i din) taske.

Hvor meget vejer Hövding 3?

800 gram.

Kan jeg anvende Hövding 3 uden cover?

Hövding 3 skal altid anvendes med enten medfølgende basiscover eller sæsoncover.

Hvor bøjelig er Hövding? Hvor hårdt kan jeg pakke den?

Hövding kan foldes sammen og pakkes ned i tasken. Sørg blot for ikke at lægge den, så batteriknappen holdes inde ved en fejl, eftersom det kan medføre, at Hövding er afladet næste gang, du skal bruge den. On/off-knappen indeholder en magnet som aktiverer Hövding. Undgå derfor, at aktiveringsknappen hvor batteriknappen sidder, kommer i kontakt med andre magneter (magnetiske låse, højttalere etc.), hvilket ville kunne aktivere din Hövding utilsigtet.

Kan jeg lime eller sy ting fast på kraven eller skallen?

Nej, det kan skade airbaggen indeni.  Vi gennemfører grundige tests af hver skal, vi producerer, for at sikre funktionen. Vi kan ikke garantere din Hövdings funktion, hvis der foretages ændringer på kraven eller skallen.

Kan jeg sy min egen skal og anvende til kraven?

Nej. Hövdings funktion garanteres kun med original skal.

Kan jag anvende kraven uden skal?

Ja. Men vi anbefaler, at du anvender skal, idet kraven ikke kan vaskes.

Hvad gør jeg, hvis Hövding bliver beskidt? Kan jeg vaske den?

Du kan rengøre kraven forsigtigt med en fugtig klud. Skallen kan du vaske i henhold til vaskeanvisningen på skallen.

Hvor meget vejer Hövding?

Ca. 650 g eksklusive skal.

Hvor meget vand tåler Hövding?

Hövding tåler anvendelse i regn, men bør ikke vaskes eller nedsænkes i vand. De aftagelige skaller er vaskbare. Kraven kan du rengøre forsigtigt med en fugtig klud.

BATTERI OG LADNING

Hvordan oplader jeg min Hövding 3?

Oplad altid batteriet fuldt, når Hövding skal oplades (det tager op til 2 timer). Oplad din Hövding 3 ved forsigtigt at åbne dækslet over USB-udtaget og sæt det medfølgende USB-kabel i USB-udtaget på undersiden af ​​dækslet. Sæt derefter USB-kablet i en ekstern lader med USB-port og oplad gennem vægudtag. (Hövdings batteri rækker til 14-16? timers brug). Luk dækslet over USB-udtaget efter afsluttet opladning.

Hvor lang er batteritiden for Hövding 3?

14-16 timers aktiv brug,

Hvordan ved jeg, om det er nødvendigt at oplade batteriet på Hövding 3?

Kontroller batteristanden ved at trykke på funktionsknappen på undersiden af dækslet. Bag-LED’en på dækslets underside indikerer så batteristanden på følgende måde:

Fast grønt lys – mere end 50 % batteritid tilbage
Blinkende grønt lys – 20–50 % batteritid tilbage
Fast rødt lys – mindre end 20 % batteritid tilbage

Hvis du får lavt batteri under cykling, giver Hövding 3 et kort, pulserende lydsignal, som gentages hvert 5. Minut samt et LED-signal (blødt grønt lys med gentagne røde lysglimt).

Hvis du får kritisk lavt batteriniveau under cykling, så giver Hövding 3 10 stk. ”lavt batteri-signaler” i tæt rækkefølge. Efter 10 signaler giver Hövding signal om deaktivering og slukkes.

Hvor lang tid tager det at oplade Hövding 3?

Oplad altid batteriet fuldt, når Hövding 3 skal oplades (det tager op til 2 timer).

Kan batteriet udskiftes?

Nej.

Hvor lang tid tager det at lade Hövding?

Hövding 1.0:
Det tager cirka 6 timer att lade batteriet fuldt.

Hövding 2.0:
Det tager cirka 3 timer at lade batteriet fuldt.

Hvordan ved jeg, om batteriet er ved at være afladet?

Lysdioder foran på kraven indikerer batteriniveauet. Et lydsignal vil desuden i god tid gøre dig opmærksom på, om batteriet skal lades. Efter første advarsel har du cirka 1 times batteritid tilbage.

Hvor lang er batteritiden?

Hövding 1.0:
Cirka 18 timer ved aktiv cykling.

Hövding 2.0:
Cirka 9 timer ved aktiv cykling.

Hvordan lader jeg min Hövding?

Du lader din Hövding ved at tilslutte det medfølgende USB-kabel til en ekstern lader med en USB-port (fx den der medfølger til alle smartphones/tabletter).

REJSE MED HÖVDING

Hvor bøjelig er Hövding 3?

Hövding kan foldes sammen og pakkes ned i en (i din) taske.

Kan jeg tage med min Hövding når jeg skal rejse med fly?

I overensstemmelse med gældende transportregler og transportklassefisering av Hövding er det ikke tilladt at tage med sig Hövding som håndbagage eller bagage når man skal flyve. Det du kan gøre er at booke et transportfirma som kan hjælpe dig med gods med transportklassefisering UN 2990. Klik her for at komme til vores egen selvangivelse som attesterer Hövdingens klassefisering

Hvor bøjelig er Hövding? Hvor hårdt kan jeg pakke den?

Hövding kan foldes sammen og pakkes ned i tasken. Sørg blot for ikke at lægge den, så batteriknappen holdes inde ved en fejl, eftersom det kan medføre, at Hövding er afladet næste gang, du skal bruge den. On/off-knappen indeholder en magnet som aktiverer Hövding. Undgå derfor, at aktiveringsknappen hvor batteriknappen sidder, kommer i kontakt med andre magneter (magnetiske låse, højttalere etc.), hvilket ville kunne aktivere din Hövding utilsigtet.

SERVICE OCH VEDLIGEHOLD

Kan jeg udskifte de dele, der går i stykker, for eksempel lynlåsen?

Nej. Hvis din Hövding er i stykker, beder vi dig om at kontakte vores kundetjeneste her.

Hvor lang holdbarhed/levetid har Hövding?

Hvor længe en Hövding holder afhænger af, hvor meget den bliver brugt.

Stoffet på kraven er det, som typisk har kortest levetid. Dette mærker du ved synlig ydre slitage, såsom revnede sømme, ødelagt lynlås eller hul i stoffet, hvilket bevirker, at vi ikke kan garantere, at din Hövding fungerer som den skal.

Batteriet er den komponent, der har næst kortest levetid. Det kan lades 300 gange, før kapaciteten gradvist daler. Dette mærker du ved, at batteritiden forkortes lidt efter lid.

De øvrige komponenter i Hövding har en betydeligt længere levetid end selve batteriet. Dette er et bevidst valg, for at du altid skal kunne føle dig sikker med din Hövding.

Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om din Hövding er slidt op eller ej, kan du altid kontakte vores kundeservice på info@hovding.com.

VED ULYKKE

Erstatter mit forsikringsselskab en ny Hövding?

De fleste forsikringsselskaber dækker via din indboforsikring omkostningerne (minus selvrisiko) til en ny Hövding efter en ulykke. Kontakt dit forsikringsselskab for at se, hvordan de håndterer dit tilfælde.

 

Er Hövding brugt op, når den har været udløst, eller kan man genbruge den?

En Hövding, der har været med i en ulykke, er brugt op.

Hvis din Hövding har været udløst, vil gerne have, at du kontakter os. I visse tilfælde kan de gemte ulykkesdata i den sorte boks i kraven være både interessant og værdifuld for os i vores fortsatte udviklingsarbejde.

MILJØ OG GENBRUG

Hvilke miljøkrav opfylder Hövding 3?

Hövding 3 lever op til kravene i henhold til EU-direktivet RoHS (Restriction of the use of certain hazardous substances in electrical and electronic equipment) 2002/95/EC, forordning (2005:209) om producentansvar for elektriske og elektroniske produkter, forordning (SFS 2006:1273) om producentansvar for emballage samt EU-forordningen REACH (Regulation for Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals) EG 1907/2006.

Hvilke miljøkrav opfylder Hövding?

Hövding lever op til kravene i henhold til EU-direktivet RoHS (RoHS omhandler begrænsning i brugen af visse farlige stoffer i elektrisk og elektronisk udstyr) 2002/95/EC, forordning (2005:209) om producentansvar for elektriske og elektroniske produkter, forordning (SFS 2006:1273) om producentansvar for emballage samt EU-forordningen REACH (Regulation for Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals) EG 1907/2006.

Hvordan skal jeg genvinde Hövding, når den er brugt op?

En opblæst Hövding skal sorteres som elektronisk affald på din nærmeste genbrugsstation. Hövding indeholder et batteri samt elektroniske komponenter som skal sorteres hver for sig på genbrugsstationen. Vær meget opmærksom på at du aldrig selv skal forsøge at skille en opblæst Hövding ad da den, selv om den er slukket eller defekt, indeholder aktive airbagkomponenter!

En udtjent Hövding, som ikke har været blæst op, genbruges af os hos Hövding Sverige AB. For at du skal kunne modtage en retur fragtseddel fra os af, beder vi dig venligst udfylde vores reklamationsblanket her.

 

ØVRIGE SPØRGSMÅL

Hvad er forskellen på Hövding 2.0 og 3?

De nye forbedringer i Hövding 3 er:

 • Bluetooth for tilkobling til mobil
 • Størrelsesjustering for bedre pasform
 • Ny aktivering for tydeligere kommunikation med bruger
 • USB -C kontakt i henhold til teknikstandard
 • Højere lyd for bedre signalering i trafikken
 • Nyt airbagsystem (lige så sikkert, skal det stå med?)
 • Ergonomiske ændringer
 • Tyndere
 • Bedre samlet komfort
 • Bagdel er formet (strømlinjeformet?) for bedre komfort

Sælges Hövding uden for EU?

Hövding er CE-mærket efter at have gennemgået en omfattende proces for godkendelse af SP (Sveriges Tekniske Forskningsinstitut). CE-mærkning er et krav, for at en cykelhjelm må sælges i Europa. Vi har valgt ikke at søge andre certifikater, men fokuserer alene på det europæiske marked netop nu. Vi ved, at der er efterspørgsel, men vi kan på nuværende tidspunkt ikke give svar på, om vi vil søge andre certifikater.

Eftersom Hövding alene er CE-mærket, har vi ingen mulighed for hverken at sælge, sende eller supportere Hövdinger eller brugere af Hövding uden for Europa.

Vi anbefaler ingen at anvende Hövding uden for Europa, da den ikke er godkendt til andre markeder.

Er det sket, at Hövding ikke er blæst op som den skal?

I de år, hvor Hövding har været anvendt, har vi haft et fåtal af uheld, hvor vi har fået information om, at ladede, aktiverede og korrekt anvendte Hövdinge ikke er blæst op ved en ulykke. Hvis en sådan begivenhed finder sted, undersøges hændelsen altid grundigt.

Hvad er forskellen på Hövding 1.0 og Hövding 2.0?

Hövding 2.0 kom på markedet i 2015 og er tilpasset til flere slags cykler, såsom minicykel og foldecykel. Den har også bedre komfort og opdaterede designdetaljer:

 • Størrelserne er reguleret og er blevet noget større sammenlignet med tidligere.
 • Lynlåsen er forlænget i den nederste kant, hvilket gør det lettere at lukke lynlåsen, når du tager din Hövding på.
 • Mekanikken og elektronikken er optimeret, hvilket har resulteret i en lavere totalvægt: Hövding 2.0 vejer 100 gram mindre end Hövding 1.0.
 • Ved at trykke på bagsiden af aktiveringsknappen vises batteriniveauet, uden at det er nødvendigt at aktivere Hövding.
 • USB-porten er flyttet fra forsiden til bagsiden og skjules under den tilhørende basisskal, hvilket eliminerer risikoen for gnavsår.
 • Et bånd til ophængning på kravens indvendige side gør det muligt at hænge Hövding op, når den ikke anvendes.

HÖVDINGS APP

Behøver jeg at hente appen for at kunne benytte Hövding 3?

Nej, Hövding 3 kan anvendes uden appen, men for at få den bedste brugeroplevelse og mulige opdateringer i fremtiden, anbefaler vi dig at bruge appen og registrere din Hövding.

Hvilke Os-versioner er understøttet?

Hövding-appen kræver Android 8 eller senere, eller iOS 11 på iPhone SE/iPhone 6S eller senere.

Behøver jeg at dele mine lokations- og produktdata med jer (Hövding Sverige AB)?

Nej. Du kan tilbagekalde din accept til at dele dataene i appens indstillinger. Tryk ⋮ › App-indstillinger › Datadeling, skifte Lokation og/eller Produktlogger fra.

(BEMÆRK: Deling af dine lokationsdata bidrager til Hövding-fællesskabet med det langsigtede mål at gøre byer sikrere for cyklister. Deling af dine produktdata bidrager til at forbedre Hövdings ulykkesregistreringssystem. Vi respekterer dit privatliv og håndterer alle delte data omhyggeligt og i overensstemmelse med GDPR og Hövdings data Policy).

Hvorfor bør jeg registrere min Hövding 3?

Ved at registrere din Hövding 3 vil det være hurtigere og lettere at rapportere en ulykke eller oprette et garantikrav igennem Hövding-appen, hvis det nogensinde skulle blive nødvendigt.

Hvilke funktioner er der i Hövding appen?

 • Fællesskab: Hold styr på dine cykelvaner og sammenlign dem med Hövding-fællesskabet. Se antallet af ture, den gennemsnitlige cykelhastighed, kørt distance, tid brugt på cykling og antallet af forbrændte kalorier.
 • In Case of Emergency (ICE): I tilfælde af en ulykke sendes en meddelelse til dine ICE-kontakter, der informerer dem om din ulykke og lokalitet.
 • Opdatering af enhed: Hold din Hövding 3 opdateret med den seneste firmware-version.
 • Datadeling: Del dine lokalitetsdata og bidrag til Hövding-fællesskabet med det langsigtede mål at gøre byer sikrere for cyklister. Del dine produktdata og bidrag til at forbedre Hövdings ulykkesregistreringssystem.
 • Registrering af enhed: Opbevar din kvittering, enheds- og kontaktoplysninger på et enkelt sted for at få den bedste service.
 • Kundeservice: Kom i kontakt med vores kundeservice, anmeld en ulykke eller opret et garantikrav.

Kan jeg opdatere firmwaren til min Hövding 3 via appen?

Ja. Fremtidige opdateringer af firmwaren i Hövding 3 vil være tilgængelige via appen.
(BEMÆRK: Visse opdateringer kan være påkrævede for at kunne fortsætte med at benytte appen.)

Hvorfor er mine ture ikke registreret i Hövding appen?

Hövding 3 og Hövding-appen er afhængige af din telefons GPS- og mobiltelefonegenskaber for at registrere dine ture. Du er derfor nødt til at have din telefon med på turen.

(BEMÆRK: Sørg for, at din Hövding-app altid har tilladelse til at tilgå din lokalitet. Herved sikres, at dine ture altid bliver logget.)

Kan jeg tjekke batteristanden på min Hövding 3 i appen?

Ja. Batteristanden for Hövding 3 er tilgængelig på Hjem-skærmen og som en widget.

Hvordan fungerer ICE-funktionen (In Case of Emergency) i Hövding appen?

Hvis din Hövding 3 pustes op, vil der starte en 2-minutters nedtælling i Hövding-appen. Når timeren når nul, sendes en besked til dine ICE-kontakter, som informerer dem om din ulykke og din lokalitet. Hvis du manuelt stopper timeren inden for de to minutter, vil der ikke blive sende nogen besked.

Hvordan starter/afslutter jeg en tur i Hövding appen?

Når du er forbundet til Hövding-appen, vil turene automatisk blive logget, når Hövding 3 er aktiveret. Der findes ingen måde at logge turene på manuelt.

Jeg har ikke min telefon med, når jeg cykler med Hövding 3, vil mine ICE-kontakter (In Case of Emergency) stadig få besked i tilfælde af en ulykke.

Nej. Hövding 3 og Hövding-appen er afhængige af din telefons GPS- og mobiltelefonegenskaber for at advisere dine ICE-kontakter og give dem din lokalitet i tilfælde af en ulykke.

Jeg har ikke min telefon med, når jeg cykler med Hövding 3, vil mine ture stadig blive registreret?

Nej. Hövding 3 og Hövding-appen er afhængige af din telefons GPS- og mobiltelefonegenskaber for at registrere dine ture.

Hvordan opretter jeg en reklamation via Hövding appen?

Åbn Hövding-appen, tryk så ⋮ › Kundeservice › Opret garantikrav og følg anvisningerne på din telefon.

Hvorfor er Hövding appen på et andet sprog end min telefon?

Hövding-appen er tilgængelig på engelsk, fransk, tysk, dansk og svensk. Hvis din telefon er indstillet til et andet sprog, vil appen blive vist på engelsk.

Kan jeg synkronisere mine cykel-/turdata med andre apper?

Nej.

Kan jeg forbinde min Hövding 3 til mere end en telefon?

Nej. Du kan på ethvert tidspunkt kun forbinde Hövding 3 til en enkelt telefon.  Du kan dog skifte imellem telefoner ved manuelt at parre din Hövding 3.

Kan jeg tilslutte mere end en Hövding 3 til appen?

Nej. Du kan kun til enhver tid kun have en Hövding 3 tilsluttet til appen.

Kan jeg forbinde min Hövding 1.0 og 2.0 til appen?

Nej. Hövding 1.0 og 2.0 har ikke de nødvendige komponenter til at kommunikere med din telefon.

HAR DU BRUG FOR EN MANUAL?

Du kan downloade vores manual til Hövding 3 her.
Du kan downloade vores manual til Hövding 2.0 her.

/* */